Andorra Telecom

L’aplicació B-resol, a sis centres educatius
Nov23
Monday 23 de November de 2020

L’aplicació B-resol, a sis centres educatius

L’eina, implementada als centres amb el suport d’Andorra Telecom, permet prevenir i detectar situacions associades a l’assetjament escolar, millorant així la convivència i el benestar dels adolescents.

L’aplicació B-Resol, per a alumnes de més de 12 anys, està disponible per als estudiants per tal que infants i joves puguin denunciar qualsevol situació o problemàtica que puguin estar patint tant a dins de l’escola com fora. I permet als joves, ja siguin víctimes o observadors, notificar conflictes o assetjaments de manera anònima, en qualsevol moment del dia i escollir els interlocutors a qui volen alertar. La descàrrega es fa prèvia acceptació d’un avís legal on s’explica l’eina i on el menor ha de confirmar o bé que té 14 anys o més, o bé que té l'autorització dels pares.

Aquesta eina es va començar a oferir als centres educatius el curs 2016-2017, amb l’objectiu de fer aflorar casos d’assetjament, ciberassetjament, trastorns alimentaris i qualsevol tipus de conflicte dels adolescents. Mitjançant la tecnologia mòbil com a element innovador, els resultats han estat força positius permetent detectar des de la seva implementació casos de trastorns alimentaris, problemàtiques de convivència i evitant amb tota seguretat d’altres.

Als cinc centres que ja estan utilitzen l’app, l’Escola andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, EASEnsenyança d’Ordino, el Col·legi Sant Ermengol, el Col·legi Anna Maria Janer i el Col·legi Sagrada Família, s’ ha afegit aquest curs l’Escola andorrana de Santa Coloma en la que 420 alumnes i 75 personal docent i no docent estaran implicats amb l'eina.

La col·laboració d’Andorra Telecom amb el Ministeri s’emmarca en la política de l’operadora de telecomunicacions de conscienciar els joves sobre les possibilitats de les noves tecnologies i fer difusió de les bones pràctiques en l’ús d’Internet.

Customer service
115

From 8am to 11pm (Monday to Sunday).
In case of loss or theft of a mobile terminal, the schedule is 24 hours every day of the week.

Central offices
875 000

from 8h to 17.15h (from monday to thursday)
from 8h to 15h (friday)

Telephone information
national and international
111

From 8:00 a.m. to 12 p.m. (from monday to sunday).

Customer service
+376 301115

From 8am to 11pm (Monday to Sunday).
In case of loss or theft of a mobile terminal, the schedule is 24 hours every day of the week.