Andorra Telecom

23 equips participen a la final de robòtica World Robotic Olympiad Andorra Telecom, que se celebra aquest dissabte
Jun13
Tuesday 13 de June de 2023

23 equips participen a la final de robòtica World Robotic Olympiad Andorra Telecom, que se celebra aquest dissabte

El tema de la WRO® per aquesta edició és “Connectar el món”. Els equips han treballat perquè els robots desenvolupin treballs logístics de lliurament i per garantir una tecnologia digital més segura, sostenible i eficient.

Arriba aquest dissabte la novena edició de la competició de robòtica educativa World Robot Olympiad Andorra Telecom que se celebrarà aquest

dissabte 17 de juny entre les 10h i les 13h al Centre de Formació Professional d'Aixovall. El nombre d'equips inscrits, 23 des del club Loopa Aula Tecnològica d'Andorra, l’escola andorrana del Pas de la Casa i de l'escola mossèn Albert Vives, de la Seu d'Urgell, és el mateix que en la passada edició i competiran les categories, Robobasic Robomission Star, Robomission Elementary i Robomission Junior. Cada categoria té un repte que els equips hauran d'afrontar. Així en la categoria Robobasic, per infants d’entre 6 i 12 anys, la temàtica són els mercats flotants. El repte consisteix a fer que el robot ajudi a transportar i classificar fruita des dels horts on es cultiva fins als vaixells d'un mercat flotant i recollir els productes agrícoles des del seu origen a les illes i transportar-los al port. A la categoria Robomission Elementary, per infants d’entre 8 i 12 anys un robot ha d'encarregar-se de gestionar els residus del vaixell, restaurar els esculls i rescatar les balenes d'una zona marina poc profunda. La categoria Robomission Star, per infants d’entre 8 i 12 anys, es basa en el mateix concepte que en la categoria Elementary i es disputa sobre el mateix tauler, però la normativa està simplificada per facilitar la participació en equips que s'estan iniciant en la robòtica educativa. I finalment en la categoria Robomission Junior, per joves d'11 a 15 anys, un robot ha d'ajudar a instal·lar i reparar cables submarins, instal·lar granges de servidors submarins i activar panells solars en alta mar.

Els guanyadors de les diferents categories de la final andorrana, obtindran el passi a la final espanyola que aquest any se celebrarà a la Seu d'Urgell els dies 16 i 17 de setembre i que donarà accés, als campions de les diferents categories, a la final Internacional que se celebrarà a Ciutat de Panamà (Panamà) del 7 al 9 de novembre. Més de 20.000 equips de 85 països competeixen cada any en aquesta competició de robòtica educativa. Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents a través de les competicions de la Micro First Lego league, que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robotic Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L'objectiu és incentivar les activitats relacionades amb l'educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc àrees - ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques – per a la resolució de problemes tecnològics.

Contacta amb nosaltres

Botiga
C/ Prat de la Creu nº 2
AD500 Andorra la Vella
De 9h a 19h (de dilluns a divendres)
De 9h a 14h (dissabtes)
Servei d’atenció al client
Truca’ns al 115,
o al (+376) 301 115 si ets a l’estranger.
De 8h a 23h (de dilluns a diumenge).
En cas de pèrdua o robatori d’un terminal mòbil, l’horari és de 24 hores tots els dies de la setmana.
Despatx seu social
875 000
De 8h a 18h (de dilluns a dijous).
De 8h a 15h (divendres).
Informació telefònica
nacional i internacional

111
Preu de la trucada 2 € d'establiment i 0,26 € per minut.
De 8h a 24h (de dilluns a diumenge).